Winters toetje

01-01-2023

Winters toetje

Ik hou van toetjes! Het liefst kies ik als ik uit eten ga een restaurant uit op het toetje. Maar heel eerlijk, thuis zorg ik er toch voor dat ik vaak geen toetjes in huis heb. Ik ben niet de enige thuis die toetjes lekker vind, dus af en toe duik ik de keuken in om zelf een lekker toetje op tafel te toveren. En dit toetje is echt heerlijk! Dit recept is voor 2 personen


  • Soja kwark
  • 1 appel
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram boter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout
  • 1 theelepel kanaal

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de zelfrijzend bakmeel, boter, bruine basterdsuiker. speculaaskruiden en een snufje zout in een kom en kneed het goed. Voeg daarna de olijfolie toe. Rol het deeg dun uit en leg het op een bakplaat. Doe de bakplaat in de oven en bak ongeveer 25 min op 150 graden. Als de bakplaat uit de oven is, verkruimel dan de speculaas. 

Snij de appel in stukjes, doe een klein laagje water in een pan. Doe de stukjes appel met de kaneel in de pan en laat de stukjes appel ongeveer 15 min in de pan op zacht vuur. Zodat ze de stukjes appel warm en zacht zijn geworden. 

Doe in schaaltjes de sojakwark, serveer daar over de warme appeltjes en top af met kruimels van de bakplaat.  Eet smakelijk!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin