
Vakantie met een baby en vliegen!
Ondertussen zijn we alweer een week thuis van onze vakantie naar Curaçao. We hebben het heel fijn gehad! In deze blog deel ik de tips en tricks die voor ons heel fijn werkten. Wie weet hebben jullie hier ook wat aan.
In de vorige blog hebben jullie kunnen lezen wat ik meenam voor onze dochter in het vliegtuig.(Als je die nog niet hebt gelezen klik dan hier: https://jufmariette.webnode.nl/l/op-vakantie-met-een-baby/)

Op de heenweg vlogen we om 14:00. We stapten in de auto toen onze dochter net wakker was (9:30). Ze sliep dus niet in de auto, na het inchecken hoopte ik dat ze een dutje in de buggy zou doen. Maar helaas, ze had te veel om te kijken dus weigerde om te slapen. Het voordeel van vliegen met een baby of met kleine kinderen is dat je overal voorrang krijgt. Bij het boarden mochten wij als 1 van de eerste aan boord. Pas bij de gate hoefden we de buggy af te geven, ik heb onze dochter toen in de draagzak gedaan. Maar ze had eventueel ook op de arm gekund. In eerste instantie zaten wij op een rijtje met 3 stoelen en zat er een man naast ons. Niet het hele vliegtuig was volgeboekt, dus de man die naast ons zat kon verhuizen. Zo doende hadden wij een rijtje van 3 stoelen voor ons zelf en had onze dochter dus een eigen stoel. Tijdens het opstijgen heb ik haar een flesje gegeven, ik had thuis de thermosfles gevuld en de poedertoren. Zo kon ik zelf een flesje maken, zonder het aan de stewardessen te vragen. Na het opstijgen en het flesje is ze gaan slapen tussen ons in, in haar nestje. Omdat ze haar ochtenddutje had overgeslagen en het ondertussen ook al tijd was voor haar middagdutje, sliep ze snel. Helaas maar 1,5 uur omdat er een kindje vlakbij het op een krijsen zette. Na die 1,5 uur heeft ze ook niet meer geslapen... Ze was gelukkig heel lief, toch een hele prestatie voor een baby van 8 maanden. Een vlucht van 10 uur, waarin je maar 1,5 uur slaapt. Tijdens de vlucht heb ik haar nog een fruitzakje, flesjes melk en wat groentefrietjes gegeven. Dat laatste is trouwens echt een tip! Je hebt van die kleine snackzakjes voor baby's met bijv. groentefrietjes, wortelpufs, tomatenwieltjes, die zakjes zijn klein dus makkelijk mee te nemen.
Toen we aankwamen op Curaçao konden we als 1 van de eerste het vliegtuig weer uit omdat we voorin het vliegtuig zaten. Bij de gate moesten we even wachten op de buggy. Ik had onze dochter weer in de draagzak gedaan. En we hebben er toen voor gekozen om haar in de draagzak te laten in de hoop dat ze nog wat zou slapen. We kwamen rond 19:00 Curaçaose tijd aan, in NL was het ondertussen toen al 00:00. Ze heeft toen geslapen tot we door de douane waren, toen was ze weer wakker...
We hadden een huurauto geregeld inclusief Maxi-Cosi, ook heel fijn met een baby! (Als je het juiste autoverhuurbedrijf hebt) Toen we bij het hotel aankwamen is ze gelijk gaan slapen. We hebben haar babynestjes in het campingbedje gelegd. Het campingbedje was behoorlijk groot en door het nestje had ze toch geborgenheid en het geurtje van thuis. Doordat ze dus pas zo laat sliep en in het vliegtuig zo weinig had geslapen, maakte ze een goede nacht en werd ze om 07:00 's ochtends wakker. Hierdoor zaten we ook gelijk goed in het ritme.
Onze dagen op Curaçao met een baby zagen er ongeveer zo uit:
- Als onze dochter wakker werd, tussen 6:30 en 7:30 begon onze dag. Ze kreeg dan haar papfles, we starten rustig op en daarna gingen wij aankleden. Vervolgens liepen we naar het restaurant om te ontbijten. Ze kreeg dan nog wat fruit of ei.
- Na het ontbijt was het vaak tijd voor haar ochtenddutje. We houden voor haar het 2-3-4 schema aan. Dus na het wakker worden van de nacht, 2 uur wakkertijd en daarna een ochtenddutje van ongeveer 30 min. Ondertussen konden wij even relaxen, filmpje kijken, lezen etc.
- Na het ochtenddutje trokken we onze zwemkleding aan en gingen we naar het zwembad. Ik nam voor haar een flesje water en een snackje, een grote hydrofiel doek, een badcape en wat speeltjes (zoals een badboekje) mee. We namen haar altijd mee in de buggy.
- We zwommen heerlijk in het zwembad, ik weet niet wie er meer genoot. Wij of onze dochter ;) Tussendoor kon ze dan even spelen, wat water drinken en een snackje eten.
- Tussendoor liep ik even terug naar de kamer om een flesje melk te maken. Normaal kreeg ze thuis ook een boterham, maar dat vond ze daar niet zo'n succes. Dus kreeg ze een iets groter flesje.
- Na 3 uur wakkertijd was het tijd voor het middagdutje. We legden haar op onze kamer in het campingbedje, zette mijn telefoon neer als babyfoon ook hing ik het bordje 'niet storen' op de deur. We gebruikten de app 'babyfoon Luna'. Door onze telefoons aan elkaar te koppelen konden we mijn telefoon achterlaten en de telefoon van mijn man meenemen naar beneden. Zodra onze dochter een geluidje maakte, kregen we een melding. Ook konden we de camera aanzetten en haar zien liggen. Terwijl zij het middagdutje deed, konden wij rustig lunchen, lezen in de zon, kletsen etc.
- Thuis maak ik haar altijd na 2 uur slapen wakker, daar lieten we haar uit zichzelf wakker worden. Dat was de ene keer na 2 uur, de andere keer na 3 uur. Als ze wakker was, kreeg ze een fruitzakje en een flesje melk. Daarna namen we haar weer mee naar het zwembad.
- Rond 17:30 vertrokken we weer naar onze kamer, zodat we ons rustig konden douchen en klaarmaken voor de avond. Als ik ging douchen zette ik haar in het campingbedje (zonder nestje) met wat speeltjes zodat ze een soort box had om in te spelen. Omdat er 's avonds pas vanaf 19:00 eten was en dat te laat was voor haar kreeg ze dan ook een groentezakje. Ik zette de waterkoker aan en deed daar het zakje in. Zo had ze toch warm eten. Rond 19:00 gingen wij eten en ging zij ook mee in de buggy. Ze at dan soms nog wat hapjes van ons mee.
- Na het eten, kreeg ze nog een papfles en ging ze naar bed. Dan hadden wij de rest van de avond voor ons zelf.
Zoals je kunt lezen was de buggy dus echt onmisbaar voor ons! Hij was ook ideaal om drinken mee te halen, er zaten 2 vakjes in voor 2 bekers/glazen ;)
Ook vonden we het fijn dat er tijd was voor elkaar als gezin, maar dat er ook tijd was voor ons als stel en ook tijd apart. Een goeie mix dus! En wat voor ons goed en fijn werkt, hoeft dat voor een andere uiteraard niet of anders te werken.
De flesjes van onze dochter maakten we niet met kraanwater, maar gedeeltelijk met gekookt water en gedeeltelijk met water uit de flesjes die we iedere dag op onze kamer kregen. Nog wel een tip: wij waren de flessenborstel vergeten, die heb je eigenlijk wel nodig om het flesje goed schoon te kunnen maken.
Thuis hanteren we altijd een strak schema qua slaap en wakkertijden en eettijden. Onze dochter gaat hier heel goed op ( en ik denk heel veel kindjes). Door op vakantie vrijwel ditzelfde schema aan te houden, gaf dat veel rust!
In een volgende blog neem ik jullie mee op de terugreis en het weer in het ritme komen.
