
Tomaten groentesoep
Tomaten groentesoep
Ik hou van een lekkere, verse soep. Je kunt er veel groenten in stoppen, zodat je ongemerkt veel vitamines binnenkrijgt. Als ik een drukke week voor de boeg heb, maak ik vaak een pan soep. Zodat ik op de drukke dagen waarin ik eigenlijk geen tijd heb om te koken, ik toch genoeg groenten binnenkrijg en niet ongezond ga eten. Vandaag het recept van een tomaten groentesoep. Let goed op, niet alle runderbouillonblokjes zijn glutenvrij, lees de verpakking altijd goed omdat de ingrediënten kunnen wisselen.
Ingrediënten:

- 5 tomaten
- 1/2 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 1 winterpeen
- Handje taugé
- 2 runderbouillonblokjes
- 1/2 ui
- Knoflookpoeder.
- Scheutje olijfolie
Doe een klein schuitje olijfolie in een pan. Snipper de ui en doe die in de pan, doe daar ook de knoflookpoeder bij. Snij de tomaten en doe die ook in de pan, even 5 min op hoog vuur laten staan en ondertussen goed doorroeren. Voeg na ongeveer 5 min de runderbouillonblokjes en 1 liter water toe. Snij vervolgens alle andere groente (behalve de taugé) en doe die ook in de pan. Laat de soep een poosje pruttelen. (ongeveer 20 min) Als de soep bijna klaar is, voeg je de taugé toe. Kook de taugé max. 5 min mee. Je kunt er natuurlijk ook vermicelli en gehaktballetjes aan toevoegen. Eet smakelijk!