
Spaghetti
Spaghetti met home-made saus
Thuis aten we eigenlijk altijd standaard AVG. Toen ik op mezelf ging wonen had ik nog nooit spaghetti gegeten. Na verschillende dingen geprobeerd te hebben, denk ik dat ik een hele lekkere vegetarische spaghettisaus kan maken, bomvol met groenten. Zelfs onze kleine meid van 7 maanden smult hiervan mee. Mocht je deze saus ook willen maken voor je kleintje? Voeg dan geen zout of bouillonblokje toe.
Ingrediënten:
- (Glutenvrije) spaghetti
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 6 tomaten
- 1 prei
- 1 winterpeen
- Verschillende kruiden zoals: oregano, basilicum, rozemarijn, tijm. (dit kan vers of gedroogd in een potje van o.a. de Lidl)
- Wat zout of een half groentebouillonblokje (Let op of deze glutenvrij is!)
- Olijfolie
Snijdt alle groenten in kleine stukjes en verwarm ondertussen wat olijfolie in een wokpan. Doe de groente in de pan en laat het op zacht vuur pruttelen. Roer het af en toe een keer door. Voeg na ongeveer 20 min de kruiden en wat zout of bouillonblokje toe. Laat het vervolgens nog 20 min pruttelen. Maak de spaghetti klaar volgens de verpakking. Voor onze dochter heb ik de saus door de blender gedaan, zodat het een egale saus werd. Je kunt de saus natuurlijk ook zonder te pureren eten. Buon appetito!
