
Rijst teriyaki
Rijst teriyaki
Kennen jullie de wereldgerechten van Knorr? Toen ik op mezelf ging wonen at ik denk ik wekelijks wel een wereldgerecht. Ik had een aantal favorieten, waaronder de beef teriyaki. Toen ik ontdekte dat ik slecht reageerde op gluten, kon ik die helaas niet meer eten. Daarom ben ik gaan experimenteren om te kijken of ik zelf dit gerecht kon maken, zonder de zakjes van Knorr. En ik vind hem best goed gelukt!
Ingrediënten:
- Rijst
- Halve winterpeen
- (2 Duitse) biefstukjes
- 400 gram sperziebonen
- Plantaardige boter of olijfolie
Voor de saus
- Halve prei
- Kwart ui
- 3 el glutenvrije sojasaus
- 1 el suiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel koriander
- 1 theelepel paprikapoeder
- Drupje citroensap
Kook de rijst volgens de verpakking. Rasp de wortel in hele kleine stukjes en kook die mee met de rijst. Dop de sperziebonen en kook ze in een pan water. Snijdt de (Duitse) biefstukjes in stukjes of reepjes en doe ze samen met wat plantaardige boter of olijfolie in een pan. Terwijl de rijst, boontjes en biefstuk op het vuur staan, ga je de saus maken. Let op, de biefstukstukjes hoeven maar kort in de pan!
Doe in een kommetje alle ingrediënten voor de saus en roer deze goed door elkaar zodat het een egaal sausje wordt. Snijdt de prei en ui klein en laat deze alvast kort meebakken met de biefstukstukjes. Als de biefstukstukjes bijna gaar zijn, doe je het sausje uit de kom in de pan bij de biefstukstukjes. Zorg ervoor dat je de saus goed blijft doorroeren. Als de boontjes gaar zijn, giet je ze af en doe je ze ook bij de biefstukstukjes en saus in de pan. Laat de sperziebonen circa 2 minuten mee pruttelen. Giet de rijst af en schep op een bord, serveer vervolgens de saus met biefstukstukjes en sperziebonen eroverheen. Eet smakelijk!
