Monchoutaart

02-05-2023

Monchoutaart

Bij het vorige recept vertelde ik al dat lekkere koemelkvrije en glutenvrije taartjes best makkelijk zijn om zelf te maken. Zelfs met de smaak van een glutenvol taartje! Dit keer maakte ik voor de verjaardag van onze dochter deze schattige monchoutaartjes. Speciaal formaatje voor kinderen of mensen die een niet zo groot stuk taart willen.


Ingrediënten:

  • 0,5 pakje glutenvrije biscuits (Lidl)
  • 2 pakjes Violife creamy
  • 1 pakje soja om op te kloppen (AH)
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 blik taartfruit (kersen)


Doe de biscuits in een zakje en sla ze fijn. Doe de verkruimelde biscuits op de bodem van een taartblik of verdeel ze over een aantal kleine kommetjes. Gebruik je een groot taartblik? Dan is het handig om eerst wat plantaardige boter (zie voor de hoeveelheid het kwarktaartrecept) te laten smelten in een pannetje en dit te mengen met de verkruimelde biscuits. 

Klop de Violife los en voeg daarna de slagroom en poedersuiker toe. Verdeel de mix over de kommetjes of taartblik. Zet de kommetjes of het taartblik in de koelkast, laat het 3 uur in de koelkast opstijven. Net voor het serveren een schepje taartfruit op het taartje doen en smullen maar!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin
Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.