
Kwarktaart
Kwarktaart
Taarten, cakes en koekjes... Allemaal erg lekker, maar gluten en koemelkvrij is de keuze toch een stuk beperkter. Deze gluten en koemelkvrije kwarktaart smaakt als een glutenvolle en koemelkvolle kwarktaart zoals ik hem van vroeger kan herinneren. Dat klinkt toch top! En doordat er weinig suiker in zit (je zou de suiker zelfs helemaal weg kunnen laten), kan onze dochter er ook van meesmullen! Voor de bodem heb ik de glutenvrije Maria biscuits van de Lidl gebruikt, voor de plantaardige kwark heb ik de Luve (AH) mango gebruikt.
Ingrediënten:
- 250 gram glutenvrije koekjes
- 150 gram plantaardige boter
- 9 blaadjes gelatine
- 750 gram plantaardige yoghurt
- 400 ml alpro wipping
- 150 ml amandelmelk
- 1 el suiker
Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een pannetje en voeg de kruimels eraan toe. Roer goed door en stort het mengsel in de springvorm. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast.
Leg de gelatineblaadjes in een schaal koud water en laat ze ongeveer 8 min weken. Doe ondertussen de kwark vast in een kom en klop in een andere kom de slagroom stijf met 1 el suiker.
Doe de melk in een pannetje en voeg hier de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe. Verwarm de melk en blijf roeren totdat de blaadjes zijn opgelost in de melk. Laat de melk afkoelen.
Voeg dan de melk toe aan de kwark en roer het er doorheen. Schep daarna de slagroom door de kwark en mix het tot een egaal mengsel. Giet het mengsel in de springvorm en laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Tijdens het serveren kun je er nog wat koekkruimels overdoen of aftoppen met een toefje plantaardige slagroom.
