Erwtensoep

16-12-2022

Erwtensoep

Met deze kou is er niets lekkerder dan een warme kop erwtensoep! Vorige week heb ik voor het eerst zelf erwtensoep gemaakt. Bij koemelkvrijkoken.nl kwam ik een recept tegen van erwtensoep zonder varkensvlees. Dat klonk helemaal top, ik ben geen vleesfan en al helemaal niet van varkensvlees. Het recept heb ik omgebouwd zodat ook onze dochter mee kon eten. Moet wel eerlijk zeggen dat ze het niet echt lekker vond, na een paar hapjes was ze er al klaar mee. Ik vermoed dat de smaak toch nog wat te sterk was voor haar ;)


Ingrediënten

  • 300 gram spliterwten
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1/2 knolselderij
  • Bladselderij
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 runderrookworst
  • 1,5 liter water
  • 2 aardappels


Doe in een ruime pan 1,5 liter water. Voeg hier aan de afgespoelde spliterwten en laurierblaadjes toe. Kook dit 60 min op een lage temperatuur. Verwijder tussendoor het schuim.

Spoel de groenten schoon en snijdt in kleine stukjes. 

Haal na 60 min, de laurierblaadjes uit de pan. Pureer de gekookte spliterwten kort met een staafmixer in de pan of in de blender. Voeg vervolgens de gesneden groenten en bladselderij toe. Laat het geheel nog ongeveer 30 min koken op lage temperatuur.

Snijd als laatste de rookworst in stukjes en voeg deze ook toe aan de soep. 

Eet smakelijk!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin